Info

Info

Kannustusryhmä-hankkeen tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä. Tavoite on siirtää ajatusmalli ja toiminta kiusaamisesta kannustamiseen.

Hankkeessa kerätään kannustusryhma.fi-sivujen kautta ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kannustusryhmä olemassa olevia hyviä kokemuksia siitä, kuinka kannustus on toiminut: kuinka itse olet saanut kannustusta tai kuinka olet kannustanut muita. Kokemukset luovutetaan Me-säätiön käyttöön, jotta toimivimmat ratkaisut saataisiin leviämään laajemminkin.

Haastamme mukaan kaikki, joita on kannustettu, jotka ovat kannustaneet ja jotka kiusaamista havaitsevat ja haluavat olla auttamassa! Tervetulleita mukaan ovat kaikki lapset ja nuoret – oli kyse sitten koululuokasta, harrastusryhmästä, nuorisotalon porukasta tai vaikka partiolaisista. Myös aikuiset, esimerkiksi opettajat, kummit, valmentajat, nuoret aikuiset sekä naapurin mummot ja vaarit, kertokaa tarinanne! Teitä kaikkia tarvitaan.

Voit perustaa myös oman #kannustusryhmäsi.

Ajatus #kannustusryhmästä on saanut vaikutteita ratkaisukeskeisestä psykologiasta sekä useiden tutkijoiden esillä pitämistä ajatuksista. Suomessa lähestymistapa on tullut tutuksi ratkaisukeskeisen lähestymistavan kouluttajan Ben Furmanin kautta. Ajatuksesta voi lukea lisää täältä.

Kannustusryhmä-ajattelua ei voi soveltaa kaikkeen kiusaamiseen. Kiusaamisesta on aina kerrottava aikuiselle. Kiusaamisen lopettaminen ei ole lasten vastuulla.

***

Kannustusryhmä-hanketta luotsaa Me-säätiö. Muut yhteistyökumppanit ovat Opetushallitus, Opettajien Ammattijärjestö OAJ, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Vanhempainliitto. Kannustusryhmätoiminnan suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka myös käynnisti toiminnan kevättalvella 2017 yhdessä artistien Robin ja Diandra kanssa.

Yksikin kannustus voi kantaa kauas ja jokaista kannustusta tarvitaan – lähde siis mukaan!

Kannustusryhmä Twitterissä

Kannustusryhmä Instagramissa