Yksikin kannustus voi kantaa kauas!

Yksikin kannustus voi kantaa kauas!

Haluan, että Suomi on maa, jossa jokainen pidetään mukana. Jos jotakuta työnnetään syrjään, niin vedämme hänet takaisin mukaan. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet osaksi porukkaa ja kannustamme eteenpäin. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa. Yksikin kannustus voi kantaa kauas!

Kannustusryhmätoiminnan kautta voimme auttaa ja toimia. Toivon, että näiden sivujen kautta voi saada tukea ja ideoita siitä miten kiusaamiseen voi puuttua ja auttaa. Parasta tietysti jos voimme toimia yhdessä niin, että ketään ei ylipäätään kiusata. Ollaan mieluummin kavereita ja yhdessä.

Tiedän, että Suomi on jo nyt täynnä esimerkkejä kannustamisen voimasta. Haluamme kuulla ja jakaa ne tarinat! Virka-apupyyntöni koskee kaikkia: Sinua jota on kannustettu, sinua joka olet ollut mukana kannustamassa ja kaikkia jotka kiusaamista näkevät ja haluavat olla auttamassa. Voit myös perustaa oman #kannustusryhmäsi. Tavoite on saattaa hyvät käytännöt mahdollisimman monen tietoon. Sinä voit hyvin, jos kukaan ei voi pahoin – tuetaan ja kannustetaan siis toinen toisiamme.

Tule mukaan. Laitetaan hyvä kiertämään!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Kannustusryhmätoiminnan suojelija


Tule mukaan!

Kiusaamisen vastaiseen toimintaan tarvitaan meitä kaikkia. Jokainen voi tehdä omassa arjessaan paljon. Tule mukaan jakamaan tsemppiä, toivoa, ideoita tai hyviksi havaitsemiasi kiusaamista ehkäiseviä tekoja kaikkien kuuluville. Parannetaan yhdessä maailmaa – jokainen pisara meressä on tärkeä.

Jaa kannustusviestisi tai kokemuksesi somessa aihetunnisteella #kannustusryhmä. Seuraa #kannustusryhmä-tägättyjä juttuja, keskustele ja jaa niitä eteenpäin niin halutessasi.

Kannustusryhmän ensimmäisellä kaudella perustettiin omia Kannustusryhmiä, ja niiden kuulumisia jaettiin sekä somessa että Kannustusblogissa. Yhä edelleen voit perustaa oman Kannustusryhmän koulussa, kaveripiirissä, harrastusryhmässä, joukkueessa tai vaikka someyhteisössäsi. Miettikää, mikä juttu toimii hyvin juuri teidän ryhmässänne. Millä tavalla te olette saaneet vähennetyksi kiusaamista? Kuinka teillä varmistetaan, ettei ketään jätetä ulkopuolelle eikä kiusata?

Jos sinua on kiusattu, voit kertoa, mikä sinua on auttanut ja kannustanut eteenpäin.

Jaa kannustustarinasi, ideasi, kokemuksesi tai vinkkisi somessa merkitsemällä häshtägiksi #kannustusryhmä. Voit myös lähettää postia osoitteeseen kannustusryhma@gmail.com. Julkaisemme tarinoita Kannustusblogissa myös tällä toisella kaudella.
Innostetaan toisiamme tekemään Suomesta turvallinen ja hyvä paikka meille jokaiselle.