Yksikin kannustus voi kantaa kauas!

Yksikin kannustus voi kantaa kauas!

Haluan, että Suomi on maa, jossa jokainen pidetään mukana. Jos jotakuta työnnetään syrjään, niin vedämme hänet takaisin mukaan. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet osaksi porukkaa ja kannustamme eteenpäin. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa. Yksikin kannustus voi kantaa kauas!

Kannustusryhmätoiminnan kautta voimme auttaa ja toimia. Toivon, että näiden sivujen kautta voi saada tukea ja ideoita siitä miten kiusaamiseen voi puuttua ja auttaa. Parasta tietysti jos voimme toimia yhdessä niin, että ketään ei ylipäätään kiusata. Ollaan mieluummin kavereita ja yhdessä.

Tiedän, että Suomi on jo nyt täynnä esimerkkejä kannustamisen voimasta. Haluamme kuulla ja jakaa ne tarinat! Virka-apupyyntöni koskee kaikkia: Sinua jota on kannustettu, sinua joka olet ollut mukana kannustamassa ja kaikkia jotka kiusaamista näkevät ja haluavat olla auttamassa. Voit myös perustaa oman #kannustusryhmäsi. Tavoite on saattaa hyvät käytännöt mahdollisimman monen tietoon. Sinä voit hyvin, jos kukaan ei voi pahoin – tuetaan ja kannustetaan siis toinen toisiamme.

Tule mukaan. Laitetaan hyvä kiertämään!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Kannustusryhmätoiminnan suojelija

 

Perusta #kannustusryhmä!

  1. Kokoa/kootkaa kannustusryhmä esimerkiksi koulussa tai harrastuksen parissa – ja ottakaa yksi aikuinen mukaan. Ryhmä voi olla pieni tai suuri.
  2. Mieti/miettikää, miten kannustatte ja tuette toisianne.
    • Mikä juttu toimii luokassanne, ryhmässänne tai joukkueessanne niin hyvin, ettei ketään jätetä ulkopuolelle tai kiusata?
    • Mikä on auttanut sinua ja teitä? Mikä yksittäinen juttu on toiminut kannustuksena?
  3. Jakakaa hyvät kokemukset somessa tunnisteella #kannustusryhmä ja kertokaa niistä myös meille. Kannustusryhmä sitoutuu itse toimimaan kuvaamallaan tavalla ja kannustaa muita siihen. Kannustusryhmä innostaa muita löytämään hyviä ratkaisuja ja keinoja laittaa hyvä kiertämään. Voit kertoa kokemuksista ja ideoista myös alla olevalla lomakkeella.

Kerro, mikä toimii!

Kerro toimivat jutut, kannustukset, ratkaisut, tarinat ja kokemukset meillekin! Kirjoita tai videoi. Lähetä kirjoitus ja/tai videolinkki meille alla olevalla lomakkeella. Jaa hyvät ratkaisut myös somessa tunnisteella #kannustusryhmä.
  • Syötä luku väliltä 2 - 150.